07/28/11 18:00
(http://www.klassa.bg/)

Европейските клубове искат да се отделят от ФИФА и УЕФА

Най-силните европейски отбори са изключително недоволни от начина, по който се ръководи футболната игра в Европа и в света като цяло и поради тази причина обмислят отцепването си от ФИФА и УЕФА. Решението се крие в създаването на нова футболна лига, която най-вероятно ще бъде под ръководството на Европейската клубна асоциация, която в момента се представлява от 197 отбора от цяла Европа.
Европейските клубове имат договор с УЕФА да се състезават под тяхно ръководство и са задължени да участват в турнири като Шампионската лига. Тази спогодба задължава тимовете да освобождават играчите си за различните първенства на ФИФА - като световни и европейски първенства. Но този контракт изтича през 2014 г.
Обтегнатите отношения между отборите и ръководството на двете управителни организации бяха потвърдени и от изказването на Карл-Хайнц Румениге, който нападна ФИФА и призова за "революция" в света на футбола. „Не съм съгласен с метода на управление и с факта, че продължаваме да бъдем ръководени от хора, които не са сериозни и честни. Време е нещата да се променят“, заяви Румениге в интервю за британския вестник „Гардиън“. Бившият немски национал се изрази по-умерено към президента на ФИФА Сеп Блатер, като заяви, че той се бори срещу корупцията, но никой не вярва в това, което той казва и прави.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване