07/28/11 16:22
(http://www.klassa.bg/)

Медведев готви отговор на списъка "Магнитски"

Руският президент Дмитрий Медведев поръча на министерството на външните работи на страната да изготви списък с американски граждани, на които ще бъде забранено да влизат в Русия, съобщи Лента.ру.
Тази стъпка ще бъде в отговор на определения като санкции от Москва „черен списък“ на Държавния департамент на САЩ с 60 руски държавни служители, които Вашингтон смята за свързани със смъртта на юриста Сергей Магнитски. От пресцентъра на президентството в Москва обявиха, че позицията на Държавния департамент предизвиква недоумение в Кремъл, тъй като американската страна не е изчакала решението на руския съд по делото за смъртта на консултанта на инвестиционния фонд Hermitage Capital Management, който почина в следствения изолатор през ноември 2009 г. Според „Интерфакс“ в ответния списък на Москва могат да бъдат включени американски чиновници, нарушаващи правата на руснаци, но засега конкретни имена не се съобщават. Законопроектът, позволяващ съставянето на подобни списъци, беше внесен в държавната Дума в края на юни, но още не е бил разгледан, припомня Лента.ру.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване