07/28/11 17:51
(http://www.klassa.bg/)

Недоволни съдии поискаха нова проверка на работата си, ВСС им отказа

Недоволни съдии от СГС поискаха от Висшия съдебен съвет (ВСС) да направи допълнителна проверка на дейността им, като се вземат предвид индивидуалните възражения на всеки един от тях.
На вчерашното си заседание обаче ВСС дори не обсъди искането за нова проверка и започна дисциплинарни дела срещу четиримата съдии, предложени за наказание заради най-много забавени дела. След това членовете на ВСС се оттеглиха в 47-дневна ваканция.
До напрежението се стигна, след като 22-ма съдии от наказателното отделение на Софийския градски съд изразиха в специално писмо до Висшия съдебен съвет недоволството си от публикуваните резултати от проверката на инспектората. Във вторник Инспекторатът към ВСС изнесе данни за просрочени дела в СГС, заради които за дисциплинарно наказание бяха предложени четирима магистрати, сред които новият шеф на съда Владимира Янева и председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.
Според недоволните съдии резултатите от проверката се свеждат до формални заключения, отразяващи статистически данни за образуването и приключването на делата, без по същество да са изведени констатации за организацията на всеки отделен магистрат.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване