07/28/11 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Провали се гласуването на промените в конституцията

Народното събрание не можа вчера да гласува промените в конституцията, свързани с Пакта за финансова стабилност, поради липса на кворум. Искането за проверка на кворума отправи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Оказа се, че в залата присъстват едва 106 депутати.
Промените в конституцията бяха включени като последна точка в дневния ред на предпоследния за тази сесия работен ден на парламента. Заради тях, по предложение на ГЕРБ, в ранния следобед бе прието заседанието да се удължи до гласуването им. Междувременно ПГ на Коалиция за България и на ДПС обявиха, че няма да участват в обсъждането на текстовете, а лидерът на ДСБ Иван Костов настоя дебатите да се проведат в нормално време.
В момента консенсус за предлаганите промени няма, заяви от трибуната председателят на СДС Мартин Димитров. Той предложи на присъстващия в залата финансов министър Симеон Дянков да проведе задълбочени консултации с всички парламентарни групи за постигането на консолидирано решение.
Измененията предвиждат новите видове данъци върху доходите или печалбите, както и промяната на данъчните ставки на съществуващите данъци да се приемат с мнозинство от две трети от всички депутати.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване