07/28/11 17:40
(http://www.klassa.bg/)

Само 5% от хотелите предлагат онлайн резервации

Около 5 на сто от хотелите в страната предлагат онлайн резервации и заплащане, каза Петър Петров, търговски директор на eCommerceAcademy.net., на семинара „Хотелският уебсайт днес“. Най-много – 1111, са почивните станции с 3 звезди. С 4 и 5 звезди са само няколкостотин, но дори и те да предлагат тази услуга, това никак не е достатъчно. В България 10% от всички пазарувания в интернет са на туристически услуги, а в Европа – те са 50 на сто, сочи статистиката. Данните са на годишна база, за това пикове през летния и зимния сезон се компенсират от спадовете през останалото време на годината, коментира Петров. Той обясни, че не може да се прогнозират конкретни данни за тази година, но онлайн пазарът се развива непрекъснато и се очаква ръст. Проблем са зле управлявани сайтове на хотелите, също липсата на информираност сред гражданите и непълното разпространение на мрежата в страната.
Друг проблем пред онлайн търговията са банковите карти. В ЕС има портфейли, в които има по 5-6 карти, а в българските са 1 или 2, а някои хора въобще не пазаруват по този начин. През миналата година в Англия повече от 50% от брутния вътрешен продукт е реализиран чрез онлайн транзакции.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване