07/30/11 06:12
(http://radiomilena.com/)

КАТ дебне на всеки сантиментър по пътя до морето

Катаджиите в цялата страна са вдигнати на крак. Най-интензивно е движението от столицата към Варна и Бургас и по пътя към Гърция, съобщава frognews.bg

Хиляди коли с отпускари тръгват към морските курорти в почивните дни. В опасните участъци са пуснати в действие всички годни радари и камери. Патрули на КАТ и ДАИ спират и проверяват леки коли, камиони и автобуси, пише в. Труд. Вълната от автомобили се надигна още в петък, но се очаква да стигне връх в днес и утре, тъй като повечето отпуски започват от понеделник – 1 август.

Не изпреварвайте на риск, в колона спазвайте скорост и дистанция, на дълъг път спирайте за почивка, шофьори с малък стаж и опит по-добре да не сядат зад волана, съветва КАТ.

Най-интензивно е движението от столицата към Варна и Бургас и по пътя към Гърция (София – ГКПП-Кулата). Натоварена е и отсечката Русе – Бяла, която поема потока от румънски и руски туристи, част от които поемат към Гърция и Турция, а други – към нашите курорти. Големи автоколони се образуват на места по целия път по протежение на бреговата ивица – от Дуранкулак до Малко Търново. Още тези дни ще се засили, а през целия август ще продължи да е голям потокът от автомобили на турски гастарбайтери, които преминават транзитно по направлението Калотина – Свиленград и обратно.

Само в направлението Пловдив – Бургас КАТ пуска 12 полицейски екипа, които ще патрулират денонощно. Освен да спират, проверяват и глобяват нарушителите, те имат за задача да подпомагат и регулират движението в пикови часове при образуване на задръствания. При необходимост гражданите веднага могат да потърсят помощ от пътните полицаи на телефони 112 и 166.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване