07/31/11 17:50
(http://www.klassa.bg/)

Ал. Петров: Симпатията ми към РЗС е само в желанието им за нова конституция

Към момента симпатията ми към РЗС се изчерпва до желанието им за нова конституция. Това заяви вчера кандидат-президентът и бивш служител на ДАНС Алексей Петров. На събитието той и кандидатът за вицепрезидент Душана Здравкова представиха създадения от тях документ - „Харта за гражданско управление“.
В проекта за „Харта за гражданско управление“ са посочени 7 основни принципа, които трябва да залегнат в националната политика на България. Идеите, заложени от кандидат-президентският тандем, са за реална власт на гражданите; за обществена, политическа и гражданска отговорност; за власт и отговорност на регионите; връщане и зачитане на достойнствата на българина; реален конституционализъм; сътрудничество и екипност; защита на националните интереси.
Според създателите й, Хартата е резултат от инициативата на „гражданите и техните обединения, за да се гарантира законност и справедливост в Република България“. Документът е прокламиран като „послание и към гражданите на Република България да обединим усилията си и заедно да постигнем активно гражданско общество“.Датата, която стои под изброените 7 принципа, е 31 юли 2011 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване