07/31/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Два пъти повече са нарушенията в обектите по Южното Черноморие

Два пъти повече нарушения е констатирала Комисията за защита на потребителите (КЗП) в местата за настаняване на туристи в южната част на Черноморието, съобщи пред „Фокус” председателят на комисията Дамян Лазаров. Предоставяне на туристически услуги, които не отговарят на изискванията на определената категория, се наказва с глоба между 1000 и 10 000 лева. Средната санкция, наложена от КЗП, е 5000 лева. Както е установено и в северната част от Черноморието, регистърът за настанените туристи често не е заверен от общината. Търговците, извършили този вид нарушение, са дадени на специализираните контролни органи.
Установено е също, че се предоставят туристически услуги в некатегоризирани обекти, като за това нарушение наказанието е от 1000 до 10 000 лева, а глобата, която са наложили инспекторите, е между 5000 и 6000 лева. Административната мярка е временно затваряне на туристически обект.
Междувременно вчера стана ясно, че всички преписки и жалби срещу въведените ограничителни мерки в източната зона на курорта Слънчев бряг ще бъдат събрани и входирани в Окръжна прокуратура-Бургас. С това лично се е ангажирал директорът на ОД на МВР Милен Димитров, съобщи председателят на УС на сдружение „Съюз на собствениците“ в курорта Елена Иванова, цитирана от „Крос“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване