07/31/11 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Държавата дава 3 млн. лв. за прохода "Петрохан"

Държавата отпуска 3 млн. лв. за рехабилитация на прохода „Петрохан“, каза Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, след среща с граждани в столичния квартал “Люлин“. По думите му до няколко дни ще започне процедурата за изготвяне и реализиране на проекта. От регионалното ведомство съобщават, че днес стартира ремонтът на Ришкия проход. Проектът е на стойност 23 млн. лв., които се отпускат по програма „Транзитни пътища 5“. Плановете са да бъде рехабилитирано трасето между Шумен и Карнобат с дължина 90 км. Срокът за изпълнение е 24 месеца.
Предвидена е реконструкцията на 23 пътни съоръжения – мостове, жп надлези, сред които и моста на р. Камчия. За населените места по трасето ще бъдат ремонтирани прилежащите тротоари и оформяне на входовете към частните имоти, което ще подобри външния облик на селищата. “Спирането на производството на битуми в „Лукойл“ няма да оскъпи строителството на автомагистрала „Тракия“, заяви Плевнелиев. Със сигурност има големи производители в Румъния или в Гърция“, допълни той.
До 10 дни ще бъде подписан и договор за 122 млн. лв. за подобряване на градския транспорт в София. Парите се отпускат по ОП „Регионално развитие“ и са предназначени за купуване на нови превозни средства, подобряване на столичния електротранспорт, създаването на велоалеи и интегрирана информационна система.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване