07/31/11 17:39
(http://www.klassa.bg/)

Класирането за Бразилия` 2014 става „Мисия невъзможна“

Националният отбор на България изтегли много тежък жребий за квалификациите на Мондиал 2014 в Бразилия. "Трикольорите" се паднаха в група "В" заедно с отборите на Италия, Дания, Чехия, Армения и Малта.
Вглеждайки се в моментното състояние на тима на Лотар Матеус и отчайващото ни представяне в квалификациите за Евро 2012, е почти немислимо да се надяваме на успех над големия фаворит Италия и добре организираните състави на Дания и Чехия. Нашите имат и доста кошмарни спомени от чехите и датчаните от квалификациите за първенството в Корея и Япония през 2002 г. Тогава Дания се класира директно за финалите, а чешкият национален тим ни разби с 6:0 в най-важния мач от групата и игра бараж. С „адзурите“ пък играхме в квалификациите за първенството на планетата в ЮАР през 2010 година и постигнахме нулево равенство в София и загуба с 2:0 на Апенините. И въпреки че нивото на италианците в тези квалификации може да зависи до голяма степен от представянето на ЕП през 2012 г. едва ли някой се съмнява, че световните финали в Бразилия ще минат без тяхно участие. Армения със сигурност не бива да бъде подценявана, а всеки друг резултат освен победи срещу Малта ще означава, че наистина сме стигнали дъното.
По всички личи, че 18-ото участие на България в световни квалификации (досега след седем от тях тимът се е класирал на световни финали) едва ли ще се брои в графата успешни.
Единственото хубаво е, че групата е идеална за обиграване на състав за следващото европейско през 2016 година... А и ако и там не се получи, може би единствената надежда да се доберем до голям футболен форум е да построим 4-5 стадиона и заедно с Румъния да организираме едно европейско ...
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване