07/31/11 17:08
(http://www.klassa.bg/)

Режимът на Кадафи е в контакт с бунтовниците

Режимът на либийския лидер Муамар Кадафи обяви, че е в контакт с представители на бунтовническия Преходен национален съвет, съобщи АФП. Зам.външният министър Халед Каим обяви, че правителството в Триполи е в контакт с втория човек в Бенгази Махмуд Джибрил, с Али Есауи, който отговаря за външните отношения, с религиозния лидер Али Салаби и други. Опозицията редовно отрича да е имало какъвто и да е вид преговори с режима на Кадафи.
Либийският режим обвини НАТО за убийството на трима журналисти при въздушен удар срещу държавната телевизия в събота. От алианса обявиха, че са унищожили три предавателя на либийската телевизия в Триполи, за да прекратят „подстрекаващите изявления“ на режима. След атаките обаче телевизията продължаваше да излъчва и съобщи, че трима нейни служители са убити, а 15 са ранени при ударите. По телевизията вчера се появи и самият Кадафи, който обяви, че либийският народ е изпълнен с решимост в борбата срещу „агресорите кръстоносци“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване