08/01/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

БСП внесе над 30 хиляди подписа в ЦИК

Над 30 хиляди подписа внесе вчера в ЦИК Сергей Станишев за регистрация на партията за местните избори.
Очаквам и на президентските, и на местните избори да проведем една много сериозна битка с нашия опонент ГЕРБ, защото тук става дума не за това коя партия ще бъде първа, а какъв ще бъде моделът на развитие на страната, коментира Станишев. Лидерът на БСП обеща партията му да се постарае чрез кандидатите си за президент и кметове да покаже реалната алтернатива за България, защото – по думите на Станишев - трябва да бъде сложена точка на безперспективността.
От ГЕРБ говореха за една много дълга скамейка от кадри, а сега крадат от други партии - очевидно имат затруднение с номинацията за кандидат за президент и за кмет на София, заяви Станишев. Според него, крайната цел на ГЕРБ е хората да нямат време да съпоставят кандидатите.
Всеки един кандидат за президент от ГЕРБ ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов, независимо как се казва, допълни Станишев.


Йордан Николов: Социалистите оставиха сметище на Бузлуджа

След събора на БСП остана едно нерегламентирано сметище, оплака се вчера областният управител на Стара Загора Йордан Николов. Той е изпратил писмо до РИОСВ, в което настоява да бъдат санкционирани лицата, допуснали мястото около паметника на Бузлуджа да се превърне в сметище.
Николов заяви, че е в правомощията на МВР да санкционира БСП за нарушената забрана за осветяването на звездата на паметника.
В отговор от БСП съобщиха, че от няколко години почистването и сметоизвозването около Бузлуджа се извършва от работници към община Казанлък срещу заплащане от Националния съвет на БСП. За тази година е уговорено левицата да плати 1580 лева, но на чистачите е било забранено да започнат работа преди авансово плащане на цялата сума.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване