08/01/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Йената потъна спрямо останалите валути

Йената понижи стойността си спрямо останалите валути, срещу които се търгува най-често, съобщи „Блумбърг“. Основната причина за това е решението на американския президент Барак Обама и лидерите в Конгреса да приемат плана за предотвратяване на фалита на САЩ. Всичко това рефлектира върху насърчаване на търсенето на по-високодоходни активи. Друга причина се явява спекулацията, че правителството и централната банка готвят мерки за спиране на печалбите на йената, защото те застрашават износа на страната, а оттам и икономическото възстановяване.
Новозеландският долар напредна до рекорд след подобряване перспективите на страната за износ. Това се случи, след като доклад показа по-бързо развитие на производството в Китай, отколкото се очакваше.
Йената отстъпи с 0.2% до 76.94 срещу долара, от 76.76 йени на 29 юли, след като достигна дори до 76.65, най-силното ниво, след рекорда от 76.25 йени на 17 март. Японската валута отстъпи с повече от 1.6%, след 1 април. Единните пари също спечелиха 0.4% срещу азиатската валута и се търгуваха при нива от 110.99 йени за евро. Спрямо долара ръстът беше от 0.2% до 1.4427.
Британската лира загуби 0.3 % от стойността си и се разменяше при курс от 87.93 пенса за евро. Спрямо зелените пари промяната беше незначителна до 1.6432 долара. Причината за поевтиняването на валутата от Острова е неочакваното свиване в производството през юли.
Новозеландският долар докосна ниво от 88.44 щатски цента. Това е най-доброто равнище след 1985 г. Предишната седмица кивитата се разменяха при ниво от 87.93 цента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване