08/02/11 18:09
(http://www.klassa.bg/)

МВР болница има ново ръководство

Със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов доц. Даниела Монова ще оглави Медицинския институт на МВР, съобщиха вчера от пресцентъра на вътрешно министерство. Зам.-директори на лечебното заведение ще бъдат доц. Димитър Попов и доц. Коста Костов. Те бяха представени вчера пред състава от зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. Новият директор на болницата е с придобити специалности по вътрешни болести, нефрология и клинична фармакология и терапия. Единият от заместниците доц. Попов е специалист по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия, а другият заместник доц. Коста Костов е специалист по „нервни болести“. Доц. Монова подчерта, че приоритет в бъдещата работа на новия ръководен екип е профилактиката и здравето на служителите на МВР. Зам.-министър Вучков пожела успех на новия екип, като посочи два основни принципа, от които да се ръководи той - приемственост и новаторство.


Усвоени са половината от парите за лекарства за онкозаболявания

Половината от средствата за медикаменти за онкологични заболявания не са усвоени от болниците до началото на август. Това показват анализи на Министерство на здравеопазването, които бяха представени вчера. За 2011 г.
за медикаменти за онкологични заболявания бяха отделени 107 млн. лв., или 12 % повече отколкото през 2010 г. От тях за първите седем месеца са изразходвани половината, което означава, че болниците имат достатъчно средства за останалите пет месеца, коментираха още от МЗ.


Увеличават се средствата за трансплантации

Средствата, които здравното министерство ще плаща за извършването на трансплантации, се увеличават. Това предвиждат промени в Наредба № 29, които бяха обнародвани вчера в Държавен вестник. Най-голямо е увеличението на средствата за трансплантация на черен дроб – с 25 хил. лв., а с 20 хил. лв. се вдигат парите за трансплантация на сърце. Средствата за присаждане на бъбрек и тънко черво се увеличават с по 5 хил. лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване