08/02/11 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Младежите започнаха със загуба от САЩ на световното в Бразилия

Българският национален отбор по волейбол за младежи започна със загуба участието си на световното първенство в Бразилия. Съставът, воден от амбициозния специалист Николай Желязков, отстъпи с 0:3 (22:25, 18:25, 21:25) от САЩ. Направи впечатление, че националите бяха надиграни убедително само за 73 минути. Младата смяна в най-титулувания роден спорт остана далеч от най-доброто си представяне и допусна много индивидуални грешки. Съперникът имаше сериозно предимство в нападение, където завърши с 48% успеваемост срещу едва 36% за националите. Американците се представиха по-силно и на блокада с 11 успешни отигравания срещу шест на отбора на Желязков. Българите допуснаха 23 грешки, докато съставът на САЩ сбърка 18 пъти. За България пробилият вече и при мъжете Николай Пенчев стана най-резултатен с 11 точки. Венцислав Рагин добави осем. Голямата изненада дойде в другия мач в групата, където Япония победи с 3:2 (21:25, 25:19, 25:20, 22:25, 18:16) домакина Бразилия. Световните шампиони от последните две първенства за младежи изиграха равностоен двубой с азиатците, но по-съсредоточената игра на японците им донесе успеха. Късно снощи след редакционното приключване на броя нашите играха именно срещу младите самураи. На път към полуфиналите възпитаниците на Николай Желязков ще трябва да победят домакините - мисия трудна, но не и невъзможна.
Националният отбор на България по волейбол за мъже вчера продължи усилените си тренировки в новата зала "Арена Армеец София", а днес заминава за Варна. Радостин Стойчев вече е селектирал в тима си само състезателите, на които ще разчита в заключителната част от подготовката за европейското първенство в Австрия и Чехия (10 - 18 септември). Волейболистите от „Б“ отбора вече бяха освободени да се присъединят към подготовката на клубовете си. В заниманието не участва звездата Матей Казийски, който се подготвя по индивидуална програма, а Тодор Скримов, който направи дебют за държавния тим при победата над Сърбия с 3:1 в София, изгледа по-голямата част от тренировката отстрани заради получена рана. Единственият липсващ бе Николай Пенчев, който в момента играе за младежкия национален отбор на световното първенство в Бразилия. Преди европейското първенство нашите ще премерят сили в тристранен турнир от 12 до 14 август срещу Франция и Чехия в новата зала „Арена Армеец“.
Първо волейболистите ни ще срещнат на 12 август от 18,00 часа Франция. Възпитаниците на Радостин Стойчев играят срещу Чехия на 14 август, отново от 18,00 часа. Освен това България се очаква да изиграе по още един неофициален мач с Франция и Чехия, съответно на 11 и 15 август отново в зала "Арена Армеец София".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване