08/03/11 15:11
(http://www.klassa.bg/)

BBC актуализира справочник за използване на социалните мрежи

BBC отдавна разполага със специален справочник, който да улеснява служителите на медията в използването на социалните мрежи. Това става от позициите на корпоративните интереси, а така също и от гледната точка на самите журналисти и служители.
News: Social media guidance (PDF) се казва новото помагало, което е в ръцете на всички екипи от компанията. Разделено е на три основни раздела: 1. дейност на отделния служител, 2. дейност на на официалните звена, 3. дейност на издателите, продуцентите и водещите и репортерите, които са свързани с BBC News.
Изданието задължава служителите на компанията да се съобразяват с нейните интереси, когато прибягват до социалните мрежи. Ето какво учи справочникът: Не прави нищо глупаво. Не разказвай прекалено много за себе си. Шефове на средно ниво периодически преглеждат присъствието на служителите на компанията в социалните мрежи и го коментират. ВBC News във Facebook също подлежи на чести проверки – преди да пусне някакво съобщение в мрежата, авторът е задължен да го предостави на висшестоящ в йерархията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване