08/03/11 18:06
(http://www.klassa.bg/)

До 5000 лева глоба за къпане във фонтан

От 1000 до 5000 лева е глобата за къпане в столичните фонтани. Това съобщи вчера заместник-кметът на София Ирина Савина, която инспектира почистването на шадравана пред Народния театър „Иван Вазов. Тя увери, че всички големи фонтани на територията на Столична община са безопасни за гражданите. По думите й, въпреки че в началото на всеки месец се правят изпитания на електрическата система на шадраваните, влизането в тях е забранено, което е посочено на специални табели. Санкциите са, за да се избегнат инциденти, като този, при който през 2005 година в шадравана на площад „Славейков“ почина млад мъж, коментираха от общината. Затвореният фонтан на площада все още не работи и ще бъде пуснат в експлоатация, ако прокуратурата разреши. Преди да бъде отворен отново обаче, трябва да му бъдат направени обследвания и паспортизация.
Предстои основен ремонт на 10-те фонтана, стопанисвани от общината, като това ще стане поетапно до 2013 година, стана ясно още вчера. От тяхното строителство и пускане в експлоатация, за първи път преди около 20 години, има единствено текущи или аварийни ремонти. До средата на август първи ще бъде ремонтиран фонтанът в Южния парк, а в края на октомври, преди да се зазимят всички фонтани, ще започне и ремонт на този пред Народния театър. Двата ремонта ще струват общо 600 000 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване