08/03/11 17:32
(http://www.klassa.bg/)

Разпръснаха протести в предградията на Дамаск

Предградията на сирийската столица бяха обхванати от демонстрации вчера сутринта след нощната молитва, съобщи ИТАР-ТАСС. Протестиращите искаха да изразят солидарност с жителите на окупирания от правителствените войски град Хама на 210 км северно от Дамаск, където според властите се провежда спецоперация срещу бунтовници. Силите на реда са използвали оръжия и сълзотворен газ, за да разпръснат уличните шествия в седем предградия на столицата. Антиправителствени демонстрации имаше също в кюрдския квартал и в центъра на Дамаск. Около 800 души са излезли по улиците на квартала Мухаджирин в центъра на столицата, където е разположен президентският дворец. 40 000 души участваха в нощни протести в знак на солидарност с Хама в цялата страна. Според „Ал Джазира“ десетки са ранени при обстрела срещу предградието на Дамаск Муадхамия и градовете Хасака и Латакия.
Започналият в неделя обстрел с танкове срещу Хама продължи и вчера. Около 200 танка бяха разположени на магистралата към централната част на Хама, съобщи ДПА, позовавайки се на сирийски активисти. Властите са отрязали всички комуникации в Хама, което според активистите е подготовка за широкомащабна операция срещу града.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване