08/04/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

2,3 млн. лв. инвестира ЧЕЗ в Западна България

2,3 млн. лв. ще инвестира чешката компания ЧЕЗ в рехабилитация на елмрежата в Западна България, съобщиха от дружеството вчера. Компанията ще вложи средства основно в обновяването на електроразпределителната мрежа на София. Там ще се подменят 33 кабела с дължина над 57 км, които са били увредени при опит за кражба. След като се завърши проектът, ще се подсигури захранването на 21,5 хил. домакинства и институции от кварталите „Иван Вазов“, „Стрелбище“, „Борово“, „Белите брези“, „Хиподрума“ и „Крива река“. Дружеството ще инвестира 323 хил. лв. в нови присъединявания на обекти в столицата. “Инвестираме в рамките на възможностите си за подобряване на качеството и сигурността на захранването за нашите клиенти“, коментира вчера регионалният мениджър на дружеството Петър Докладал. Той добави, че измененията в закона за управление на отпадъците вече дават резултати и се отчита спад на посегателствата към съоръженията.
Междувременно от топлинния счетоводител „Иста“ обявиха, че днес ще предадат на „Топлофикация-София“ изравнителните сметки на клиентите си в столицата. От компанията са изчислили, че средната сметка за отопление и топла вода от ноември до април е била 92,33 лв., като за парно са отишли 72 лв. от сметката. 49% от клиентите на дружеството при изравнителните си сметки ще получат от „Топлофикация-София“ средно по 135 лв., а 50% от абонатите ще трябва да доплатят средно по 130,56 лв.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване