08/04/11 21:45
(http://e-vestnik.bg/)

В столичния кв. “Лозенец” продължават да строят прозорец срещу прозорец - фотогалерия

През този прозорец ще се вижда отблизо какво става в съседите. Разстоянието сега изглежда по-голямо заради оптиката на фотографа. Снимка: Булфото

Снимките на “Булфото” показват как на метри от прозорец на жилище се подрежда друг прозорец на новострояща се сграда. Това надскача дори традициите в квартала, където от години запълват всяко празно място със сгради и всеки жител там в най-гъстата му част вижда през хола си на 5-6 метра хола или кухнята на съседния блок. Хич няма нужда да се разсъждава съответства ли това на някакви нормативи или не. Това е позор за хората, които подписват такива строителни разрешителни. На снимката се вижда и авторът на това творение – главният архитект на район “Лозенец” Тодор Господинов.

Когато през май при изкопни работи в основите на показаната сграда на ул. “Добър юнак” 4 пропадна оградата на съседния двор и беше застрашена от срутване съседна сграда, въпросният архитект се появи на място. “Аз съм гарантирал с подписа си, че този строеж е в рамките на закона”, отговори на протестите на съседите арх. Господинов. “Всеки може да извършва всякакви изкопни работи в собствения си имот, стига да взима необходимите мерки”, добави той. Всъщност разрешителните за строителство са от 2006 г., подписани от друг корифей на архитектурата -  предишния главен архитект на района Тодор Тодоров.

Снимка от началото на строителството показва, че основите на 5-етажната сграда се намират на по-малко от 2 м разстояние от съседната 5-етажна сграда. Снимка: Булфото
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване