08/04/11 17:38
(http://www.klassa.bg/)

Време е за референдуми, призова омбудсманът

Крайно време е да прибегнем към тази форма на демокрацията - референдума, убеден е главният омбудсман Константин Пенчев. Бившият председател на ВАС вчера защити възгледа си в сутрешния блок на Нова тв в отговор на въпрос дали трябват референдуми за шистовия газ или за броя на депутатите.
Преди време омбудсманът на републиката предложи с референдум да се реши и въпросът дали да се разреши евтаназията у нас.
Константин Пенчев съобщи в ефир, че има много жалби срещу доставчиците на обществени услуги – електроразпределителни и топлофикационни дружества, ВиК фирми, свързани с това, че тези дружества не признават залегналия в закона давностен срок за минали плащания. Така нещата обикновено се решават чак в съда, но въпреки това продължават споровете дали давността е 3 или 5 години.
Трябва да се съберат гражданската и търговската колегия на ВАС и да изяснят въпроса, предложи Константин Пенчев. По думите му, трябва да се вземе веднъж завинаги точно решение, а не гражданите да зависят от настроението на съдията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване