08/04/11 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Георги Кадиев обещава да замрази данъците

Ще спра увеличението на местните данъци за времето на своя мандат, ако стана кмет на София. Това обеща вчера на пресконференция в Столична община общинският съветник и кандидат на левицата за кмет Георги Кадиев. Програмата му е под мотото: "Граждани на София, вие сте моят работодател", а основен принцип: "Отговарям лично за всички действия на общинското ръководство".
Кандидатът за кмет и екипът му смятат да въведат референдумите по ключови въпроси на столицата, да предложат нов устройствен план, да спрат презастрояването, да изкарат общинската полиция на улицата срещу престъпниците.
Кадиев обеща на пенсионерите безплатен градски транспорт в извънпиковите часове, а на младите майки - безплатна детска кухня. Кандидат-кметът на левицата обещава също така да построи по-евтин завод за битови отпадъци, нови тролейбуси, трамваи, автобуси и градска железница.
Ще успея да отстраня бездомните кучета по хуманен начин, убеден е Кадиев. Той предвижда също така още 100 км велоалеи, нови пешеходни зони и децентрализация на линейките.


Управляващите упрекнаха левия кандидат, че използвал общинска зала предизборно

Общинският съветник от ГЕРБ Елен Герджиков е изпратил писмо до ЦИК "във връзка с използването на зала в Столичната община от Георги Кадиев за предизборни цели преди официалния старт на предизборната кампания". В писмото си Герджиков пита ЦИК дали е допустимо провеждането на предизборна агитация преди указаната за откриване на кампанията дата - 23 септември, и възразява срещу използването на общинско помещение за партийна агитация.Потърсен за коментар, Кадиев обясни, че е използвал залата за добро, тъй като е отчел и мандата си като общински съветник.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване