08/04/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Френска компания смята да инвестира в млечния сектор у нас

Фирмата ни има интерес да инвестира в млечния сектор в България, заяви Ерик Бутри, представител на френската компания „Лакталис груп”, по време на срещата си със зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров. „В момента секторът е в процес на преструктуриране. Нашите усилия са насочени към планинските и полупланинските райони, където животновъдството е основен поминък за населението, затова и голяма част от средствата от субсидиите са предназначени към тези райони”, обясни зам.-министърът.
„Лакталис груп” има присъствие в 56 страни и над 190 промишлени обекта, като за последната година има над 13 млрд. л събрано мляко, което я нарежда на 15-о място в основната хранително-вкусова група. Фирмата произвежда марките „Президент“, „Лактел“, „Бридел“, „Локатели“, „Милупа“, „Нутрика“, „Дон Бернардо“, „Пармалат“ и други. Част от политиката на компанията е потреблението на произведената продукция да бъде ориентирано на вътрешния пазар, а не за износ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване