08/05/11 21:55
(http://e-vestnik.bg/)

Швейцария: Българската полиция прикрива мафия, която източва карти тук

Лоренц Ханселман

фалшива клавиатура, свързана с оригиналния четец. Полицейска снимка, Швейцария

Българска мафия, прикривана от полицията в своята страна, е в основата на неправомерното манипулиране на банкомати в Швейцария. Швейцарските политици заплашват да спрат субсидиите. Несигурността се разраства в Швейцария. Никой не се чувства защитен от измамите с банкомати. Тази година вече са регистрирани 31 000 сигнала от хора, чиито карти са били източени.

Зад атаките с т.нар. скимиране стои българската мафия. Доказателството е, че от 19 души, арестувани през тази година за скимиране, 15 са от Балканите. Близо 5 милиона са щетите, а броят на атаките се е увеличил шесткратно в сравнение с миналата година. Само през първото тримесечие на 2011 г. финансовата група “Сикс” е установила 371 манипулации с банкомати, докато през 2010 година са регистрирани 135 случая.

Успоредно с това броят на картите Maestro, които се е наложило да бъдат блокирани и заменени, също расте експлозивно. Той нараства от 5500 през 2010 г. до 31 000 през тази година. Въпреки всички мерки престъпниците са успели да изтеглят пари от 2600 карти, което е довело до щети от около 5 милиона франка.

Слот на банкомат с устройство за скимиране, видян отстрани. Стрелките сочат отвора за камерата и добавения четец. Полицейска снимка, Швейцария

При последния случай полицията арестува в събота в Ааргау двама българи, поставяли на банкомати устройства, които копират данните от картата и пинкода. “Смятаме, ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване