08/07/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Карлос Слим изгуби $8 млрд. за седмица

Най-богатият човек на планетата – Карлос Слим, изгуби около 8 млрд. долара за по-малко от седмица, предаде Business Insider. Загубите на милиардера се дължат на срива на фондовите борси. Въпреки спада на богатството му той все още остава собственик на 63 млрд. долара.
Според данни на „Блумбърг“ портфолиото на Слим е изгубило 11% от 29 юли насам. Седемдесет и една годишният магнат получи силен удар върху финансите си, след като мексиканският индекс IPC спадна с 6,4% и песото отстъпи с 2,3% срещу долара заради страховете, че спадът в икономиката на САЩ ще навреди на търсенето на активи в Мексико. Свалянето на три от компаниите на Слим от индекса IPC само допълнително влоши нещата за милиардера.
Той е особено засегнат заради тези компании, които отпаднаха от IPC, коментира Леон Кабрера, търговец във Vanguardia Casa de Bolsa, базирана в Мексико Сити. America Movil SAB, който е най-големият безжичен доставчик в Северна и Южна Америка, се явява и най-силен актив на Слим. При него загубите са над 6% през изминалата седмица. Единствената печеливша компания на милиардера в Мексико е Telefonos de Mexico SAB, която е спечелила 11%. Причината за това е офертата към миноритарните акционери за изкупуване на акциите им. От останалите по-големи фирми на магната Inbursa, практикуваща във финансовата сфера, отстъпи с 8,2% за седмицата. Inmuebles Carso, оперираща в сферата за недвижимите имоти, изгуби 11%. Понижението при занимаващата се със строителство и търговия на дребно Grupo Carso беше с 14%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване