08/07/11 16:44
(http://www.klassa.bg/)

Рим на крака пред ансамбъл "Игор Мойсеев"

Прочутият руски ансамбъл „Игор Мойсеев“, който ще видим наесен в София, вдигна на крака публиката в италианската столица Рим в рамките на четири поредни дни. Атрактивното представление на световноизвестната танцова формация предизвика небивал интерес сред римските ценители на световните културни и фоклорни традиции, които аплодираха на крака четирите концерта на легендарния ансамбъл „Игор Мойсеев“ в Летния театър на Ватиканската вила „Памфилия“.
След края на концертите музикалната критика и италианската преса бяха единодушни в определянето на танцьорите на ансамбъл „Игор Моисеев“ за най-добрите в целия свят.
Както вече стана известно, руският академичен ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще гостува в Двореца на културата и спорта, Варна, на 21 ноември и зала 1 на НДК в София на 23 ноември по покана на АРТ БГ. Концертите се провеждат под патронажа на посолството на Русия в България и са включени в Дните на руската култура у нас. Танцьорите от ансамбъл „Игор Мойсеев“ вече усилено се подготвят за изявите си у нас. Българският хореограф Живко Иванов провежда с тях всекидневни репетиции в Москва във връзка с Балканската сюита, която ще видим премиерно у нас в първата част на спектакъла, представящ танци на народите от различни части на света. Във втората част на програмата ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще представи за първи път пред българска публика превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ („На голия връх“) по музика на Мусоргски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване