08/07/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Столичното метро спря за 2 часа

Авария спря за близо два часа вчера движението на софийското метро двупосочно от квартал "Младост" до станция "Сердика", като за това време мотрисите се движеха само от "Обеля" до спирка "Сердика".
„В 09:15 часа сутринта движението на влаковете бе нормализирано“, каза пред БТА Павел Димов, ръководител на сектор "Диспечерски". Той обясни, че е имало проблеми с токозахранването в участъка от станция „Стадион „Васил Левски“ до „Жолио Кюри“. Според него влаковете са били спрели на самите спирки, така че не е имало проблем за хората, които са пътували с тях, да слязат.
Изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев каза, че причина за аварията е късо съединение, предизвикано от дефектирал изолатор на захранващата релса на мотрисите между стадион "Васил Левски" и "Интерпред". По думите му късото съединение вероятно се дължи на дефект след измиването на този участък от метрото през нощта. „Всеки един от участъците на софийското метро се мие един път месечно по график“, обясни той. При пускането на първия влак към "Младост 1" машинистът е забелязал проблема, при което е сигнализирал на диспечерския пункт.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване