08/07/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Стоян Проданов, Иван Славов, Силвия Алексиева

Поне двама бивши народни представители от БСП ще се състезават в местната надпревара през октомври, съобщиха пред „Класа“ от „Позитано“ 20. Местните организации на Ямбол и Сливен вече са номинирали екснародните представители Стоян Проданов и Иван Славов, въпреки че на областни конференции са взети решения други да се състезават за кметския стол в тези градове. Драмата в Ямбол се е развила, защото за кандидат-кмет е била номинирана зам.-кметицата на община Тунджа Мариета Сивкова, която е на този пост от квотата на „Атака“. За нея кандидат-кметът на партията на Сидеров Кръстьо Петров наскоро заяви, че „благодарение на националистите Сливкова стана общинар, но явно е твърде амбициозна и е яхнала нова политическа сила с надеждата да отиде по-нагоре“. Част от социалистите я смятат за неизбираема и затова са заложили на бизнесмена Стоян Проданов.
В Сливен подозренията са, че част от предпочитанията на ръководството на партията са на страната на Йордан Лечков и затова там се играе с кандидатурата на безпартийния генерал Кольо Милев, който нямал особени шансове. Затова в червените редици са намерили друго решение - срещу него ще излезе ексдепутатът от БСП и председател на общинския съвет от БСП в Сливен Иван Славов. Той ще бъде подкрепен от „Коалиция за Сливен“, в която влизат РЗС, „Атака“ и ГЕРБ.
Спорове има и около други леви кандидати, като най-ярък е примерът с Враца. Там бе издигната Цветелина Дамянова. В жалба до партийната контролна комисия на БСП социалисти са написали, че имало манипулации както при организиране на конференцията, така и при броенето на гласовете. Както и че според социологическите проучвания Николай Иванов има по-големи шансове. В Берковица местната организация на БСП пък не искаше кмета Милчо Доцов, макар че той е избираем според последните сондажи, и затова се спряха на юриста Горан Горанов.


Изборът на ГЕРБ

11 депутати от ГЕРБ ще се състезават за местния вот. Това са Иван Алексиев, който ще играе за Поморие, Ангел Даскалов за Велинград, за Гоце Делчев – Георги Андонов, Светомир Михайлов – Балчик, Живко Тодоров за Стара Загора, Владимир Тошев – Видин, Цветан Сичинов - Самоков, Вяра Петрова – Карнобат, Иво Димов за Димитровград, Георги Икономов за Банско, Иван Иванов – за Севлиево.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване