08/07/11 17:12
(http://www.klassa.bg/)

Танковете на Асад обстрелваха два града, десетки жертви

Сирийската армия атакува вчера два града, за да потуши антиправителствените протести, съобщи ДПА. Близо 200 танка обстрелваха североизточния град Дейр аз Зур в ранните часове, съобщиха активисти, базирани в Ливан. Армията е атакувала девет района в града. Според Би Би Си жертвите в града са най-малко 38. Активисти съобщиха и за безразборен обстрел от страна на сирийската армия в района на Хула край централния град Хомс. Атаките бяха извършени няколко часа след като сирийският външен министър Уалид ал Моалем обяви, че до края на годината ще се проведат „свободни и честни“ избори за нов парламент. В същото време турският премиер Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че утре външният министър Ахмет Давутоглу ще посети Дамаск, за да предаде важни послания на сирийските власти. „Бяхме много търпеливи досега, но търпението ни се изчерпва“, каза Ердоган в Истанбул в събота вечерта.
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова сирийския президент Башар Асад да прекрати използването на военна сила срещу цивилните в телефонен разговор в събота. Според ООН това е първият подобен разговор от няколко месеца насам, тъй като Асад отказвал да приема обаждания от генералния секретар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване