08/07/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов представя в Брюксел стратегия за миграцията

На 7 септември вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще представи в Европейския парламент (ЕП) разработената от България стратегия за обща европейска политика по миграцията. Това съобщи специално за „Класа“ евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев. Цветанов и румънският министър на администрацията и вътрешните работи Константин Траян Игаш ще присъстват на изслушване в ЕП на тема "Миграционната политика на ЕС в светлината на разширяването на Шенген".
По въпрос, дали има двоен стандарт за приемането на България и Румъния в Шенген, евродепутатът Андрей Ковачев смята, че има основания за подобно тълкуване. Той припомни, че двете страни са започнали усилията си за присъединяване при едни условия, които са изпълнили, и после се е оказало, че някои от старите страни членки предявяват допълнителни претенции, свързани с евроскептицизма и страховете, разпалвани от някои политици в Северна и Западна Европа.
Оставам оптимист, че в края на септември по време на полското председателство на ЕС ще се стигне до политическото решение през октомври страните от Шенген да отворят въздушните си граници за България и Румъния, а през първата половина на 2012 г. - и сухопътните и морските си граници, увери Ковачев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване