08/08/11 15:24
(http://www.klassa.bg/)

Били Хънтър: Сезонът в НБА ще бъде отменен

Шефът на Асоциацията на играчите в НБА – Били Хънтър, предрече в интервю за Baltimore Sun, че съвсем скоро сезон 2011/12 ще бъде официално отменен. Според него основните виновници за това ще бъдат собствениците на отборите, които са отказали всякакъв контакт и са демонстрирали липса на желание за нови преговори.
"През последните 6-7 години условията на играта се промениха драстично. Дойде вълна от нови собственици, които не са готови на компромиси и искат винаги да става това, което те кажат. Трябва да се случи чудо, за да се спаси сезонът в НБА, но не виждам от къде ще дойде то, защото и ръководството на Лигата не полага усилия, за да се разреши проблемът", заяви Хънтър.
До момента НБА е завела две дела срещу Асоциацията на играчите, обвинявайки ги в умишлено протакане на преговорите. На което Хънтър опонира, че не ги удовлетворяват финансовите параметри. „Все още ни разделят 800 милиона долара на година. Лично аз бих се обзаложил, че сезон няма да има, но все пак се надявам нещо да се промени”, заяви песимистично Хънтър. Ако това не стане, почти сигурно голяма част от баскетболистите ще подпишат договори с чужди отбори, като освен Европа, мнозина ще предпочетат да преминат и в китайски тимове, където ще получават много добри пари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване