08/08/11 17:13
(http://www.klassa.bg/)

Бунтовниците имат план за управлението след Кадафи

Националният преходен съвет на Либия вече има план за управлението на страната след края на войната, изготвен с помощта на западни страни, съобщи Лента.ру.
Документът от 70 страници, до който е получил достъп „Таймс“, описва възможното развитие на ситуацията в Либия през първите няколко месеца след като режимът на Муамар Кадафи бъде свален. Авторите на плана се съмняват, че настъплението срещу Триполи ще има успех, както и че полковникът може да бъде убит при въздушните удари на НАТО. Според тях Кадафи може да бъде свален при бунт в контролираната от него територия или да напусне страната. Те се надяват, че след падането на режима на тяхната страна ще преминат повечето от служителите на службите за сигурност. В плана се посочва, че 800 от тях вече са вербувани от Бенгази и са готови впоследствие да поставят основите на новите спецслужби. След свалянето на Кадафи бунтовниците се надяват с финансовата подкрепа на Обединените арабски емирства да създадат 10-15-хилядно военизирано подразделение, което да установи окончателен контрол над Триполи и да арестува висшите чиновници, останали верни на полковника. Националният преходен съвет планира да организира в западната част на страната доставки на гориво за около 550 млн. долара, както и хуманитарна мисия с подкрепата на ООН, ОАЕ, Катар и Турция. Бунтовниците планират също да запасят телекомуникационната, електропреносната и транспортната инфраструктура веднага след падането на режима, за да се избегне хаосът, който настъпи в Ирак след падането на Саддам Хюсеин.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване