08/08/11 20:46
(http://radiomilena.com/)

Откриват нова вратарска школа в Бургас

Днес бе поставено началото на нова вратарска школа в Бургас. В нея ще се обучават деца, родени от 2000 година насам, като идеята е да се прави и специализирана подготовка на вратари – юноши и младежи, които играят в регионалните аматьорски футболни групи, информира Агенция Фокус.
Според единия от треньорите в школата Еролин Кючуков сред младежите, които желаят да облекат вратарската фланелка се наблюдава липса на достатъчна подготовка, координация, физика, тактика, скоростни качества, поглед и „четене” на играта. Именно върху това ще акцентира подготовката на малките футболисти. Кючуков изтъкна, че вече има много обаждания за желаещи да се запишат в новосформираната школа и тъй като все пак няма да могат да се удовлетворят всички искащи да тренират, тази сряда от 14 часа на терените на спортен център „Изгрев” ще се направи първият селекционен тест за малките кандидат – вратари. Според треньора основната идея е да се помага на спортните клубове при намирането на млади футболисти за този невралгичен пост.
Кючуков разкри още, че съвсем скоро ще се проведат първоначални разговори с школа към италианския футболен клуб Бреша, за размяна на визити и обмяна на опит и идеи.
Другият треньор в школата Веселин Шулев обяви, че със своя колега ще направят всичко възможно, за да възпитат така важните специфични качества, които трябва да притежават подрастващите футболисти. Тренировките ще се водят два пъти седмично, в групи от по пет до десет деца, като на този етап няма да бъдат изисквани такси от възпитаниците.
След тестовете в сряда треньорският дует Шулев – Кючуков ще обяви програмата за тренировки до края на месеца. През септември, след като започнат учебните занятия, ще бъде насрочен и втори подборен тест за футболни таланти.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване