08/08/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Откриха крадена картина на Ярослав Вешин

Откраднатата през пролетта картина на художника Ярослав Вешин “Цар Фердинанд и ген. Николаев”, предлагана нелегално за 20 000 евро, както и още десетки картини с висока културно-историческа стойност и други ценни вещи са иззети в последните дни при полицейски акции в София и в Югозападна България, съобщи МВР. Акциите са част от работата по няколко досъдебни производства за кражби на картини от частни домове в София.
На 5 август в София е задържан 40-годишен мъж, от чието жилище са иззети 34 картини, между които и картината на Ярослав Вешин, връзка с 23 касови и секретни ключове, накити и прибори от благородни метали. След обиск в столичен антикварен магазин са иззети още четири картини.
В Благоевград е арестуван жител на Гоце Делчев, докато предлагал за продажба шест църковни икони, за които искал общо 6000 евро. Изяснено е, че те са му дадени за продажба от управителя на антикварния магазин. Жителят на Гоце Делчев е посредничил и при пласирането на други крадени вещи с културно-историческа стойност.
При претърсване в къща в с. Бяла Места край Якоруда – собственост на управителя на антикварния магазин, са иззети 10 картини, два газови пистолета, две пушки, 14 газови и 45 бойни патрона, четири ножа, метални свещници, друга църковна утвар. Собственикът е задържан за 24 часа.
От полицията съобщиха, че се работи за изясняване на произхода и собствеността на иззетите културно-исторически ценности.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване