08/08/11 15:32
(http://www.klassa.bg/)

Уейн Рууни: Изнесохме футболен урок срещу "Сити"

Голямата звезда на английския футбол Уейн Рууни обяви обрата на "Манчестър Юнайтед" срещу градските съперници от "Сити" за спечелването на "Комюнити шийлд" като "футболен урок". В последните три минути на този двубой взе участие и българският нападател Димитър Бербатов, който се оказа сред най-активните в празненствата след първия за сезона трофей. "Това показва кой е най-добрият отбор", заяви нападателят, след като Крис Смолинг и Нани отбелязаха попаденията за успеха с 3:2 срещу отбора на Роберто Манчини. "Доминирахме през целия мач. Никога не се знае кога един мач е завършил. Резултатът е заслужен. Ние сме шампионите и отборът, който трябва да бъде победен. Искаме да го докажем", коментира още футболистът на "червените дяволи". "Разбира се, победата в дербито е по-сладка. Очевидно е, че искат да се борят с нас за титлата. Но мисля, че само един отбор можеше да спечели. Показахме характер", добави той. Рууни беше особено активен и в акаунта си в "Туитър", където написа: "Трябва да кажа, че днес изнесохме футболен урок. Огромна победа за шампионите."
Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Алекс Фъргюсън също беше доволен от победата. Шотландецът беше особено удовлетворен от факта, че отборът му се справи с напрежението при 0:2 и успя да обърне резултата въпреки ниската средна възраст от едва 22 години след напускането на Рио Фърдинанд, Неманя Видич и Майкъл Карик след почивката. "Хората казват, че не сме най-добрият "Юнайтед", но трябва да имате предвид, че това са много млади момчета, които ще се развиват. Тези момчета са добри футболисти, а с наличието Фил Джоунс и Де Хеа имаме добро бъдеще. Доволни сме от тази селекция", коментира шотландският спец след историческия двубой.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване