08/08/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Хотелиери се обявиха срещу алкохолния туризъм

Съюзът на собствениците „Слънчев бряг“ се обяви против създаването на имидж на България като алкохолна дестинация. Затова поиска контрол и дори забрана на бар кроловете (Bar Crowl), в които групи от младежи се събират и пият по заведенията. Според Веселин Налбантов, член на УС на сдружението, от години няма контрол на изискванията и забраните за шум. Децибелите идват и от капанчета и заведения, които нямат такива разрешения. В страни като Англия, Испания и др. пиенето на алкохол по улиците вече е забранено.
Администрацията обмисля с управлението на курортите да се заеме държавно предприятие, съобщиха запознати пред в. „Класа“. Още през май министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков обяви, че работната група ще предложи промени, които да решат въпросите по управлението и финансирането на комплексите, както и взаимоотношенията с общините и с туристическия бранш. Хотелиери обаче се съмняват доколко държавна фирма ще реши проблемите с липсващия контрол по курортите. Вече години не може да намери решение и въпросът със стопанисването на инфраструктурата в Слънчев бряг. Приходите от такси и данъци влизат в общината, а дружество с държавно участие „Слънчев бряг“ АД поддържа и прави разходи за алеите и улиците. Хотелиерите плащат такси на местната власт и на акционерното дружество. От икономическото министерство все още нямат решение на казуса, въпреки че то трябваше да е факт до края на юли. Оттам обаче казаха, че подобна идея не е обсъждана.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване