08/09/11 17:16
(http://www.klassa.bg/)

Мантинели и манталитет срещу пътните инциденти

Младите водачи трябва да се обучават на толерантност на пътя, а магистралите да не се използват с рекламна цел, предлагат пътните асоциации. В Европа при пътни инциденти всяка година има повече жертви, отколкото при някои локални войни. А в нашата малка родина статистиката е още по-стряскаща.
След поредната трагедия на магистрала „Тракия“, където загинаха 8 души, пак се заговори колко е важен човешкият живот и как трябва да го пазим, включително и по пътищата. От асоциациите предлагат всякакви превантивни мерки, като мантинели, качество на трасето, следене на изправност на автомобилите и т.н.
Ежедневната статистика на инцидентите сочи, че масово катастрофите са вследствие на шофиране в нетрезво състояние или от млади водачи, движещи се с неразумна скорост. Важно е, че браншът се сети да обедини в борбата с нарастващите ПТП-та изисквания за качествени мантинели и европейски манталитет по пътищата. Защото, дори и да махнем „д-р Енчев“ от пътя, ако си мислим за „сезона на дините“, може и да се улисаме и да не успеем да предпазим както себе си, така и останалите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване