08/09/11 10:09
(http://radiomilena.com/)

Нови павета по улиците

Павета с дебелина 4 см пращат в миналото разбиването на цели тротоари  заради полагане на кабели, тръби и неочаквани ремонти.
Те се редят като пъзел, могат да се изваждат на определени участъци и да се използват отново впоследствие. Новите плочи са дело на бургаската фирма “ЛЕО – Бетонови изделия”.  Досегашната практика е била върху  вароциментов разтвор да се  редят квадратни тротоарни плочки и ако бъде забравен и един кабел, те се махат, а циментовия разтвор се кърти. Освен изгубеното време, тази технология струва скъпо, защото циментът трябва да се излива отново.
Паветата модел Unidecor с дебелина 4 см изместват  квадратните тротоарните плочи в пешеходните зони, заради цената и ниските доставни разходи. Дори да се изкарат веднъж, те не се повреждат и се използват отново.
От август паветата  вече се произвеждат единствено от бургаската фирма „ЛЕО-Бетонови изделия”.  Първата партида от тях ще краси хотелски комплекс „Антония II”, който се изгражда в Ахелой от фирма „Билдинг сити” Бургас.
Паветата Unidecor  се редят като пъзел върху пясъчна основа и се вклиняват едно в друго.  Така настилката става много здрава и не може да се размести. Ако се наложи да се махнат се изваждат  и се използват отново. Интересът към тях  идва първо от хотели и вилни селища по Черноморието.
Имаме клиенти, които търпеливо чакаха с месеци, само и само да получат от тези павета”, обясни Иван Димитров – управител на „ЛЕО-Бетонови изделия”.
Подобни технологии все повече ще навлизат в бъдещето, категорични са специалистите в строителния бранш, тъй като пестят време и средства.
Унипаважът Unidecor  с дебелина 4 см. и е със 1 см. по-тънък от стандартните плочи. Той се произвежда в различни цветове, като е възможно да се комбинират до 3 преливащи нюанса в едно паве.  Плочките са с гаранция, защото се произвеждат при  високотехнологичен процес в новия завод на „ЛЕО-Бетонови изделия”, който е единствен по рода си за региона. Заводът е оборудван с машини на немската фирма MASA.
За да са сигурни в качеството на продукцията, “ЛЕО” подлагат всяка партида на специални тестове в собствена лаборатория.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване