08/09/11 17:49
(http://www.klassa.bg/)

Общината влезе във владение в апартамента на Луканови

Столична община влезе във владение на апартамента на семейство Луканови на ул. „Латинка“ 15 в столичния квартал „Изток“. Във входа на същата кооперация на 2 октомври 1996 г. бе убит бившият български премиер Андрей Луканов.
Вчера рано сутринта служители на общината в присъствието и на полицаи описаха имуществото в апартамента. По време на цялата процедура доброволно присъства и Карло Луканов - син на бившия премиер. След като предаде ключовете на общината, той обясни, че майка му не живее там от години. Последно в това жилище са живели Лили Герасимова, жената на Луканов, и дъщеря й.
В продължение на почти 20 години за имота се водеха дела между наследниците на Луканов, общината и строителя на кооперацията Иван Оризарски. В крайна сметка съдът реши, че имотът е собственост на Столична община. Докато служителите на общината извършваха описанието на имуществото, пред жилището на Луканови се появи и д-р инж. Иван Оризарски. Той заяви, че през 1982 г. е бил насилствено изваден от жилището си, което по-късно става собственост на семейство Луканови. Те го откупили на стойност 40 хиляди лв., след като са настанени първоначално в него като във ведомствено жилище на УБО. Сегашната цена на имота е над 1 млн. лв.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване