08/09/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Шефът на СГС се оттегли от делото "Софийски имоти"

Новият председател на Софийския градски съд Владимира Янева си е направила отвод от делото „Софийски имоти“, съобщи вчера „Правен свят“. Това е станало на закрито заседание, проведено на 21 юли, първият работен ден на съдия Янева след продължителен болничен. Предстои делото да бъде разпределено на друг магистрат.
За конфликт на интереси по процеса срещу бившето ръководство на „Софийски имоти“ се заговори веднага след като Висшият съдебен съвет избра Владимира Янева за шеф на СГС. Тогава стана известно, че през 2002 г., само два месеца след като е назначена за младши съдия, тя, упълномощена от фирмата на баща си, е подписала договор за покупка на два имота от дружеството. Осем години по-късно обаче Янева поема едно от делата срещу бившето ръководство. Пред юли 2010 г. то й е разпределено, а чак в края на декември го е прекратила и върнала на прокуратурата. Държавното обвинение пуска протест до Софийския апелативен съд, който отменя прекратяването и връща делото на Янева за насрочване, което отново е забавено с няколко месеца. Тези факти бяха установени от проверка на Инспектората на ВСС. Заради делото Янева бе извикана на разговори и от подкомисията за конфликт на интереси на ВСС, но тя се разболя и се яви месец по-късно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване