08/10/11 15:41
(http://www.klassa.bg/)

Time Warner и Comcast с двойни приходи и печалби

Високи нива на приходите и  нарастване на  печалбите през второто тримесечие обявиха от   Time Warner Inc. и Comcast Corp. Това е ясно доказателство за продължаващия подем на медийните компании през сезона, възраждането на инвестициите в рекламата и нарастването на качеството на програмите, което доказват и увеличените  рейтингови резултати за водещите тв програми.
Приходите на най-големия американския тв и интернет оператор Comcast  са скочили с 16%, независимо от  загубата на  малка част от клиентите на платената телевизия.
Безспорно  доказателство за абсолютния  успех е и  покачване на приходите от  придобитата в началото на годината  NBC Universal – те  са се увеличили с 13% . NBC Universal притежава и управлява американските телевизионни мрежи, множество регионални кабелни канали в Съединените щати, а така също и кинокомпании, студиа за производство на телевизионни продукции  и увеселителни паркове. От 1998 г. компанията предприе партньорство с Dow Jones & Co, като двете дружества създадоха популярните тв брандове NBC Europe, CNBC Europe, NBC Asia, CNBC Asia, NBC Africa and CNBC Africa.
Comcast Corp. осъществи  поглъщането на NBC Universal за сумата от 30 млрд. долара, като придоби 51% от дяловете на компанията от General Electric Co. От Time Warner, която притежава HBO, Turner Broadcasting и Warner Bros отчитат, че  приходите са нараснали с изключително бързи темпове, като те  са най-високите за последните четири години. Чистата печалба е увеличена с 14% в сравнение с година по-рано. Успеваемостта на приходите от съдържание в телевизионните мрежи, които включват Turner Broadcasting и HBO, са нараснали с 18%. Това се дължи най-вече на ръста на продажбите на оригиналните програми на HBO, включително и True Blood („Истинска кръв“ на режисьора Алън Бол) и новите серии на Game of Thrones („Игра на троновете“, реж. Дейвид Бениоф).
Подобряването на приходите е следствие и от все по-видимо увеличаващите си финансови постъпления, осигурени от дигитално излъчване, което е урегулирано от продажбите на лицензирано съдържание, което разпространяват много дигитални оператори на различни медийни платформи и приложения.
Comcast реализира с 19% по-високи приходи от транслирането на телевизионни програми, като мрежата на NBC  е на четвърто място.
Лицензионният договор на компанията нанесе удар срещу Netflix Inc., като осигури двойното нарастване на лицензирано съдържание, което реализира печалби на стойност  $ 462 милиона. За сравнение приходите за второто тримесечие на миналата година от предоставяне на тв програми  бяха на нива от $ 256 милиона.
Новите участници на пазара,  сред които е мултинационалната компания за електронна търговия Amazon.com Inc., успяват да прекъснат на практика бизнеса с предоставяне на видео стрийминг и медийните компании се възползват от новата пазарна ситуация, за да започнат да предлагат масирано  лицензирано съдържание, тъй като вече има  и увеличение на търсенето, което стимулира и повишава конкуренцията.
Главният изпълнителен директор на Time Warner Джеф Бюкс коментира темата, като потвърди, че неговата компания остава  отворена и активна по отношение на сделките за продажби на дигитални права като част от стратегията за осигуряване на  високи приходи  от пласиране на съдържанието.  "Ние имаме продължаващи все още  дискусии с всички цифрови магазини  на Apple, Amazon, Netflix да започнат продажби на наши сериали и филми", каза той. "Ние сме нетърпеливи да  осребрим максимално успеха на всички наши продукти, като едновременно с това ще положим усилия да продължим техния живот максимално във времето, като ги дигитализираме."
От своя страна Time Warner също така  пристъпва към  създаването на свои собствени цифрови решения, включително и нова услуга, която се появи преди седмици под наименованието HBO Go.Тя позволява на абонатите на HBO  да стриймват  съдържание по тяхна поръчка в рамките на различни мобилни устройства.
По думите на главния изпълнителен директор на Time Warner -  Джеф Бюкс, компанията е била поразена от успеха на HBO Go, като тя вече се превръща в по-голям хит от очакваното.  85% от потребителите са увеличили  гледането на програмите на   HBO  в пъти. Медийната индустрия е изправена през заплахата от спад на кабелните абонати и реалистичната заплаха от "прерязването на кабела", тъй като все повече клиенти предпочитат да гледат телевизионни продукти и търсят съдържание чрез видео стрийминг от  глобалната мрежа, като се оттеглят видимо от традиционната телевизия.
Според маркетинг изследователите от SNL Каган,  4,5 милиона домакинства в САЩ  се очаква да прибегнат до уеб видео стрийминг услуги  като Netflix, вместо да се възползват от традиционните кабелни или сателитни абонаменти до края на годината. Това е нарастване с  2,5 милиона спрямо края на миналата година.
И Comcast е изправен пред подобни предизвикателства, доколкото алтернативите, предоставяни от Netflix и Hulu, подкопават и отцепват базата от абонати на инустрията. Компанията, която има 23 милиона абонати, призна, че е загубила около 238 хиляди платени телевизионни абонати през последното тримесечие. Все пак това е по-малко от отказалите се  265 000 абонати една година по-рано. Междувременно Comcast отбеляза силен ръст по отношение на абонамента за   високоскоростен  интернет,  като там се отчитат нови 144 000 абонати. Генерираните печалби са с  8,9% повече в сравнение със същото тримесечие на миналата година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване