08/11/11 06:11
(http://radiomilena.com/)

Започна реконструкцията на пътя Царево – Резово

Започна реконструкцията на пътната отсечка Царево – Резово. „Работата започна от Ахтопол към Царево, тъй като в този участък няма отчуждителни процедури и може да се работи веднага, след като бяха отпуснати първите 600 000 лева”, съобщи председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков.   Вчера работници фрезоваха асфалт в Ахтопол, като движението на автомобили не беше възпрепятствано. За да не се нарушава най-силният за летния туризъм месец реалното основополагане на асфалта ще бъде през септември.
От години е известно, че проблемът с този път е изключително сериозен не само за местните хора, а и за българите и чужденците, които почиват на Южното Черноморие. По-голямата част от пътя е много тесен и трудно се разминават два автомобила. В самия Ахтопол пък има широка отсечка, но тя е в много лошо състояние – през дупките й трудно преминават леки коли. „Ужасното състояние на пътя Царево – Резово е факт повече от десет години.  Правителството на ГЕРБ намери воля да реши този проблем, въпреки сложната икономическа ситуация в цяла Европа”, коментира Иван Вълков.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване