08/11/11 09:24
(http://radiomilena.com/)

Проект за иновативни земеделски практики

Стартира изпълнението на проект РД-02-29-163/01.07.2011 «Подобряване качеството на живот в трансграничния регион чрез промоция на екологично чисто земеделие», финансиран с помощта на ЕС чрез трансграничната програма по ИПП България – Турция CCI номер 2007CB16IPO008.
Проектът се изпълнява от Сдружение „Европа и Ние” в партньорство със Селскостопанска камара на Пънархисар, Република Турция,съобщи Адриян Великов, председател на УС на Сдружение „Европа и Ние”.
Проект «Подобряване качеството на живот в трансграничния регион чрез промоция на екологично чисто земеделие» има за цел да стимулира устойчивото развитие на трансграничния регион и подобряване на качеството на живот чрез ефективно използване и опазване на общите природни ресурси, да се обменят добри земеделски практики и ноу-хау и да се популяризира прилагането на биологично земеделие. Основните дейности, които се предвижда да се реализират в рамките на проекта са: провеждане на 2 съвместни уъркшопа за представяне на иновативни земеделски практики и на едно съвместно селскостопанско изложение, разработване на база-данни на земеделските стопани в двата целеви региона – Община Поморие и Община Пънархисар и проучване на нуждите им; повишаване на обществената ангажираност по екологични теми чрез провеждане на съвместна информационна кампания за опазване на природните ресурси и екологосъобразно поведение, организиране на училищна кампания на екологична тематика с фокус върху биологичното земеделие и промоция на биологични продукти.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване