08/11/11 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Рейс във Варна се вряза в автобус с французойчета

Рейс на „"Градски транспорт“, който обслужва линия № 48, се вряза в автобус с 27 деца от Франция по пътя за Морската гара във Варна. Инцидентът станал вчера рано сутринта. За късмет децата били в задната част на автобуса и са се отървали само с голяма уплаха. Според полицаи най-вероятната причина е била както поради намалената видимост заради изливащия се в този момент проливен дъжд, така и заради безразборно спрели автомобили по тясното платно под вълнолома. Това били и обясненията, които водачът на градския автобус дал пред събрали се минувачи, станали неволни свидетели на катастрофата.
Вероятна причина за сблъсъка обаче може да се окаже и трагичното състояние, в което са автобусите на градския транспорт, коментираха варненски общинари. Според очевидците, отказала спирачката на градския автобус, който се спускал към Морската гара в района на „Басейн Приморски”. С предната лява част и огледалото той разбил странично стъкло на автобуса с децата, с който се разминавали.
„Всичко се разтресе и ударът се чу много силно”, разказа потърпевшият шофьор. „За щастие децата били в задната част, ако до стъклото имаше някой в момента на удара, със сигурност щеше да пострада, но всичко се размина по-леко и с акт за колегата", коментира още той. Представителят на туроператорската фирма призова пристигналите на мястото на инцидента представители на КАТ да вземат мерки, за да не се създават условия, при които да се повтарят подобни случаи.
Това не е първият инцидент с автобус с чужди туристи. В началото на юли автобусът с 47 деца от Словакия претърпяха катастрофа край Разград по пътя Русе-Варна. Тогава в рейса, с който пътували малчуганите, се заби челно автомобил, чийто водач почина, но за щастие децата се разминаха без наранявания. Според разследващите причината за катастрофата била несъобразена скорост от страна на шофьора на автобуса. Пак в началото на миналия месец украинка загина след катастрофа на друг бус на пътя Бургас-Варна, а други седем пътници, сред които и пет деца, бяха настанени в болница с различни наранявания.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване