08/11/11 16:38
(http://www.klassa.bg/)

Хърватин изхвърли Надал от турнира в Монреал

Хърватинът Иван Додиг хвърли бомбата на турнира по тенис за мъже в Монреал, след като спря във втория кръг Рафаел Надал (Испания) с 1:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). Поставеният под номер 2 в схемата на турнира Надал пропусна първия кръг и така се оказа, че само след един изигран мач си тръгва от състезанието. Той изигра много силен първи сет, но след това нещата бяха доста различни. Додиг, който се намира в момента на 41-во място в световната ранглиста, стартира 2011 година като номер 88. Той поработи здраво три часа и 8 минути, за да спечели с 2:1 сета, и по този начин нанесе девета загуба на Надал през сезона. "Това е най-голямата победа в кариерата ми, в живота ми. Видяхте, че се борих докрай за всяка точка и беше направо невероятно усещане да виждам как усилията ми срещу Рафа Надал дават резултат", каза щастливият победител след мача. Самият Надал пък също прие спокойно поражението: "Не смятам, че съм играл чак толкова зле. Противникът игра по-добре само в някои моменти, но явно това се е оказало решаващо“, заяви Надал.
В същото време Новак Джокович стартира периода си като номер 1 в света с победа. Сърбинът срещна затруднения срещу Николай Давиденко, но го победи със 7:5, 6:1 за място в трети кръг на турнира Rogers Cup в Монреал. Така от 50 мача през сезона до момента Джокович има 49 победи. Малка утеха за Давиденко, който се намира в много слаба форма, е, че той стана едва третият играч през 2011-а, който проби 4 пъти Джокович в един мач. Останалите са Анди Мъри в Рим и Роджър Федерер в Париж. Следващият съперник на Джокович ще бъде Марин Чилич, който в два сета се справи с Хуан Мартин дел Потро - 6:3, 6:4. Хърватинът показа по-здрави нерви, тъй като мачът няколко пъти бе прекъсван заради дъжд.
В същото време Гаел Монфис победи Алекс Богомолов с 6:2, 7:6 и също намери място в трети кръг. Победа в два сета постигна и неговият сънародник Ришар Гаске с 6:1, 6:4.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване