08/12/11 08:06
(http://radiomilena.com/)

Започва ремонтът на свлачището по пътя за Малко Търново

Средствата за реконструкция на свлачището по пътя „Бургас – Малко Търново” вече са отпуснати от държавния бюджет. Това съобщи председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Иван Вълков, само ден след като обяви, че започва рехабилитацията на пътната отсечка „Царево – Резово”.
Сумата надвишава 500 050 лева и до 10 дни трябва да започнат строителните дейности. „ До 30 септември по план свлачището трябва да е укрепено”, коментира депутатът от ГЕРБ.
В момента продължават ремонтните действия по пътния участък «Бургас – Малко Търново». Според предварителните изчисления до края на октомври отсечката от Бургас до укрепеното свлачище трябва да е готова. В момента заради изсипалата се земна маса целия трафик към Малко Търново и към гранично-пропусквателния пункт е отбит през стар маршрут, който е в изключително лошо състояние.
«Този път не е бил цялостно реконструиран вече 20 години, въпреки стотиците дупки по него. Държавата инвестира в него около 30 милиона лева, въпреки кризата», обяснява Иван Вълков.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване