08/12/11 09:11
(http://radiomilena.com/)

„Лукойл“ намали цената на бензина с около 7 стотинки за литър

Бензиностанциите намалиха цените на горивата средно със седем стотинки на литър, съобщи Би Ти Ви. Литър бензин или дизел вече струват около 2,40 лв. Миналия вторник бензиностанциите смъкнаха по пет стотинки от цената, така че за последните две седмици общият спад на цените на бензина е средно около 12 стотинки. Днес и „Лукойл“ обяви нови средни цени на дребно за веригата.
За бензин А95Н цената е 2,41 лева, за бензин А98Н – 2,57 лв., за дизеловото гориво – 2,40 лв., за пропан-бутана – 1,27 лв. Цените са обявени на сайта на компанията. Още вчера рафинерията обяви, че заради рязкото поевтиняване на петрола от последните няколко седмици намалява цената на бензина и дизела на едро, съобщи в. „Пари“, цитира  BurgasNews
Само за две седмици от началото на месеца петролът сорт Брент поевтиня с близо 19 USD и сега се котира около 118 USD за барел. Докато цената на американският лек суров петрол е паднала с близо 24 USD до около 83 USD за барел. През юли цената на масовия бензин А95 достигна абсолютен рекорд от 2,53 лв. Само за един ден горивата поскъпнаха с 4-5 стотинки, след като „Лукойл“ повиши цените си на едро.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване