08/14/11 19:09
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Нека ние работим, а другите държави да си палят градовете

Нека ние работим, а другите държави да си палят градовете и да си създават проблеми. Това заяви вчера във Варна премиерът Бойко Борисов. Коментарът му беше по повод протестите, които избухнаха през последните седмици в няколко държави от ЕС. Премиерът каза, че през
1995-1996 година българите са стачкували, правили са барикади и са горили гуми по кръстовищата, а тогава другите държави са работили.
Борисов подчерта, че сега е време да се правят пречиствателни станции, магистрали и спортни зали. Министър-председателят коментира и хода на световната икономическа криза. „Тези държави, които не са били дисциплинирани и са харчили повече, отколкото произвеждат, създават риск“, каза той. Борисов припомни, че преди две години правителството е имало приоритет да влезе в еврозоната, но в момента държавите там са доста по-зле и представляват риск за България. „И затова ние казахме, че ще дойдем в еврозоната, когато си въведете дефицитите във вида, в който са подписани споразуменията – 3%”, посочи премиерът. Според него страната ни може да бъде пощадена от втората вълна на кризата единствено по начина, по който правителството работи в момента, а именно - чрез компенсаторните механизми на европейските фондове. Борисов добави, че в рамката има 9 млрд. евро, които страната може да усвои, и каза, че с тези средства 7,5-милионното население на България ще мине през кризата, която се създава в другите държави.
„Няма основание за вайкане, независимо че, когато най-големите икономики се сриват, това се отразява и на България по простата причина, че тези, които до вчера са били инвеститори в страната, сега фалират“, каза той. Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на Варна Кирил Йорданов откриха отвеждащ колектор за битови и отпадни води по пътя за квартал „Виница“.
„Това са приоритети на държавата, защото Варна е морската ни столица, лицето, и ние трябва да я подредим и поддържаме така, че да отговаря на името си, както във футбола вчера. Видяхте как „Черно море“ се разправиха с нас, никой не може да оспори добрата им игра. Така че това искаме, да има конкуренция между градовете на базата на по-доброто, да се съревновават“, заяви Борисов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване