08/15/11 21:45
(http://e-vestnik.bg/)

Самореклама и пропаганда с колектор за фекалии…

Иво Инджев

Очаквам обичайната реакция на критиката си, поради което от самото начало изтъквам за изтъкнатите поклонници на Борисов: проблемът не е в самото резане на ленти на новопостроени (с парите ни и по проект, започнат от предшествениците във властта) колектори – знам, че ще възкликнат пак: „какво лошо има”!

Акцентът ми е върху употребата дори на пречиствателните станции за фекалии за самореклама и безогледна пропаганда. Това намирисва предизборно на вътрешна политика. Позволявам си да припомня, че тъкмо на мой въпрос в телевизионното студио главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви, че вътрешната политика е екскремент в целофан, поради което не смятал да се занимава с нея.

Прогнозата му за собственото бъдеще се оказа абсолютно невярна, но пък от нас се иска да повярваме, че Ванга правилно е предвидила как тъкмо той ще ни става премиер. Че и президент дори, но не през тази година, а друг(ия) път – както прогнозира вече няколко пъти самият Борисов.

Силно се надявам, че по аналогия Борисов няма да се провали и в най-новата си констатация за развоя на събитията по света и най-вече – у нас. Там си палели градовете, но било дошло времето ние да градим (колектори за нечистотиите, например). Доста херостратовско изказване по адрес на съюзниците на нашия Нострадамус от Банкя!

Ами ако е сбъркал отново? Защото „паленето” на Лондон е овладяно и местните „пожарникари” във властта вече готвят процеси със събрани от полицията доказателства, а нашият главен пожарникар на републиката събира политически загар под слънцето на отпускарското затишие преди избори и се грее на чуждото нещастие в името на надеждата за щастлива за него изборна развръзка.

В платната на пропагандата му духат социолози. Руският печат (косвено) го героизира като труден противник в преговорите ( за пълно енергийно заробване на България) и дори агенция Ройтерс му понапомпа този специфичен мускул на „мистър Пропър” като борец за енергийна независимост, целият в бяло.

Изглежда, че половината свят се е съюзил да го „бута” в правилна посока, както се изразява в разсекретен доклад на един от американските посланици в София.

Изглежда… Но не всичко, което изглежда очевидно, е истина. Фокусът с разгръщането на целофана издайнически припомня този факт.

Виж още текстове в блога на Иво Инджев

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване