08/16/11 20:52
(http://e-vestnik.bg/)

И двете катастрофи са по вина на полицията. Пробвайте на 112

Близките на шофьора самоубиец, който се блъсна в автобус, съобщиха пред БНТ, че в нощта преди инцидента са предупредили полицията затова, че той е неадекватен, пие и кара автомобил, и къде отива.

Полицията, както може да се досети средностатистическият българин, си е килнала фуражката настрана и е продължила да се чеше по чатала.

Така един превъртял човек блъсна автобус, който изгоря и само късметът не доведе до повече жертви.

Някой някога, като съобщи нещо в полицията или се оплаче от някакво насилие, чул ли е от полицай, че веднага ще вземат мерки? Ако има такъв, трябва да го снимат и покажат по телевизията. За най-обикновено нещо като звъннеш в което и да е районно в България, се чудят как да те отпратят и да отклонят оплакванията. Дори като се обадиш за изчезнал човек, ти казват – чакай, трябва да минат 48 часа и т. н. нелепи обяснения.

Пробвал ли е някой да звъни на 112, например, че до вашия блок се стреля? Една ревностна чиновничка ще ви разпита за името, какво е станало, къде, как и т. н., а после ще каже – свързвам ви с районното, откъдето започва същия разпит. Първия път е за протокола, втория – за отбиване на номера. И накрая ти казват – добре, ще проверим. И никой не се помръдва.

Иначе за удобство на полицията България е още сталинска държава с военно положение – на всяка изходна точка на градовете има т. нар. КПП с по двама шкембелии полицаи, които се чешат по гореописания начин и си местят фуражките наляво-надясно. И спират когото им скимне, за щяло и нещяло. Но, този пиян самоубиец не са го спрели, защото не са се загрижили въобще, като са съобщили роднините.

При другата катастрофа загина Георги Боков, син на сегашния посланик Боков, деятел на БСП и бивш депутат. Той и съпругата му също можеха да са живи и да няма други пострадали. Защото е арестуван няколко пъти за кражби на коли и веднъж за незаконно притежаване на оръжие. И за кражба, и за противозаконно отнемане на автомобил, законът е до 8 години затвор.

А Боков е залавян и с незаконно притежавано оръжие. За това пък се предвижда до 6 години затвор. Тоест – ако бяха го вкарали да си излежи престъпленията, щеше да е жив. Със сигурност вината не е само в съда. Със сигурност полицаите са представили доказателства през пръсти.

Българската полиция не знае какви са й функциите. Тя се държи безотговорно и действа само по заповеди и отбива номера. Основното занимание на униформените е рекет над шофьори и граждани, където им падне.

Реформата на полицията трябва да почне оттам. А не от това Цветанов да защитава полицаи, убили човек (като случая в Благоевград) и да се бие за бюджет на МВР, който остави без средства науката и образованието, за да може да отхранва 60 000 армия от мързеливци и рекетьори.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване